Hjem Nyheter Fredagsrapport 27 – nyheter denne uken

Fredagsrapport 27 – nyheter denne uken

Av David K Andersen

Ny Renault Clio

Fjerde generasjon Renault Clio er på gang. Under panseret er det nyheter, blant annet firmaets første 3-sylindrede motor – en 0,9 liter med turbo og 90hk. Videre kan den fås med toclutchkasse og et nytt infotainment system med berøringsskjerm og en egen app-store for bilen! Ekstremt mange valgmuligheter på farger, materialer og utstyr hører med i tiden, så her vil det bli muligheter til å bestille en unik bil. Designet ser ikke ut til å være spesielt banebrytende, men den ser likefullt bra ut.

Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake
For mange nye bilmodeller «lekkes» bilder fra kilder hos produsenten til mediene. Som regel er dette noe man gjør med vilje for å skape blest om modellen, men denne uken skjedde det tydeligvis en lekkasje fra innsiden hos Mercedes som ikke var ønsket. Et bilde av nye CLS 63 AMG Shooting Brake havnet nemlig i mediene, men like etterpå har Mercedes gjort alt de kan for å fjerne bildet. Det har de lyktes med i den grad at jeg ikke har klart å skaffe bildet i bra oppløsning, men her er det. Dette synes jeg ser ut til å være en særdeles stilig bil!

Fiat 500X
Fiat bygger videre på 500 konseptet. I likhet med Mini, kommer det en stasjonsvogn (mini-MPV) og en mini-SUV. Stasjonsvognen har vi sett tidligere, den heter 500L. Nå har et bilde av SUVen 500X lekket ut. Det finnes ikke noe info om bilen, men ryktene sier at den vil ha samme platform som de andre. Dermed blir det bensinmotorer på to og fire sylindre samt 1,3-liters diesel.

McLaren MP4-12C
En ganske trivelig sommerbil dette her. 3,8 liter V8, to turboer 616hk, 330 km/t, 3,1 til 100. Den er stivet opp og har en annen setting på fjæring og dempere for å sørge for like bra egenskaper som coupeen på tross av fraværet av fast tak. Med hardtoppen oppe ser den omtrent ut som coupeen, så her får man i pose og sekk. Nyt bildene!