Tekst Vegar Bjørge

En ny og dramatisk dag av Rally Mexico er ferdig og en vinner er kåret. Det ble ikke overraskende Loeb som tok sin 6. seier i Mexico og øker sitt forsprang i VM. Hirvonen kjørte inn til en sterk 2.plass, men det var dramatikk lenger bak. Vi starter med SS21 som er dagens første og Neuville starter på denne korte etappen som kun er 4,42 km lang. Her vil lite skille mellom bilene og det er mye og tape på slike etapper og lite og vinne. Den som vinner er netopp Neuville foran Atkinson, Solberg, Latvala, Loeb og Østberg. Hirvonen er å finne først på 7. plass men han taper ikke noe i sammendraget. Første etappe seier til Neuville noen gang i WRC og vi må nok regne med at dette vil gi han god selvtillit videre i sesongen.

SS22 er dagens og rallyets monster strekke på hele 54,3 km, og det skulle vise seg at nå ville dekkene virkelig få juling. Først i løypa kjører Neuville men han vinner ikke denne etappen. Det gjør Hirvonen foran teamkompis Loeb, men med bare 0.7 sekunder. Dette var nok siste attack fra finnen og nå blir det nok kun cruicecontroll inn mot mål. Solberg kommer 3.9 sekund etter og AL-Attiyah blir overraskende nummer 4 og taper bare 20.4 sekunder til Hirvonen. Mye tyder på at det ikke har gått for fullt i front eller så er det vår arabiske venn som endelig har blitt rallyfører. Latvala får store problemer på etappen da han ruller fordi han blir distrahert av Novikov, som står utenfor banen ferdigkjørt. Latvala kan kjøre videre, men han har også fått en punktering og må bytte dekk. Han taper 7 minutter og faller ned til 7. plass totalt. Østberg taper 2 minutter også på grunn av en punktering, men han går opp til en fin 4. plass i sammendraget bare noen få sekunder foran Tänal. Estlenderen gjør et fantastik løp igjen og dette blir en spennende mann å følge i fremtiden. SS23 og Latvala har ødelagt bilen så mye at han ikke kommer til start. Vinner gjør Loeb foran Solber +0.1, Østberg + 3.9, Tänak 4.9 og Hirvonen på 5. plass 5.2 etter vinneren Loeb.

Rallyets siste etappe er en power stage hvor de tre først får VM-poeng. Dette er også en veldig kort etappe og et par førere har nok mye og tape her og kanskje holder litt igjen. Petter vinner etappen foran Loeb og Østberg. Disse får 3, 2 og 1 ekstra VM poeng. Tänak og Hirvonen følger på plassene bak. Det ble altså som nevnt dobbel seier til Citorën mens Petter tar en sterk 3. plass og Østberg, Tänak og Al-Attiyag følger på plassen etter. Eneste Minien som fullfører ender en 7. plass (Araujo) mens Ogier tar sine første poeng i år med 8. plass i sin S2000 bil. Jeg trodde han skulle være nærmer men han har hatt store problemer med den tynne lufta som fører til tap av motoreffekt. Dette har nok vært verre for 2000-bilene enn det det har vært for WRC-bilene, selv om de også har mistet rundt 20 % effekt i motorene sine. Block ender på 9. plass, men han har hatt en del problemer i dette rallyet. Trivino tar sitt første VM-poeng noensinne og bør nok være godt fornøyde med det på hjemmebane.

Det ble 7 forskjellige etappevinnere i rallyet. Latvala vant 8 etapper, Loeb 6 etapper, Solberg 3 etapper, Hirvonen 2 etapper mens Al-Attiyah, Atkinson og Neuville vant 1 hver. Det er den først etappe seieren noen sinne i VM for Al-Attiyah og Neuville. Vi takker for oss og gleder oss stort til neste runde i rally-VM som går i Portugal fra 29. mars. Full rapport får du hos oss og det blir sikkert mye spennende og lese her fremover.