Tekst: Vegar Bjørge

Dag 2 av Rally Mexico har 8 etapper hvor 2 av de er korte super special etapper. Det skal kjøres ca 180 km med etapper og i dag kan mye avgjøres. Latvala og Solberg tapte mye dag 1, men har store muligheter til å kjøre seg oppover på sammenlagt lista. Citoren førerne har teten med Loeb som den foreløpig sterkeste og det ser lyst ut for kongen av rally. Hirvonen har 11 sekunder opp til sin lagkamerat og det er god margin ned til Østberg og resten av gjengen. Det kan hende vi får se litt mer taktisk kjøring fra de to i tet for å spare både bil og dekk. Latvala vant de siste lange etappene i går og ser sterk ut. Østberg skal virkelig måtte stå i ramma for å beholde sin tredje plass.

Første mann ut i dag er Nobre i en Mini foran, Neuville som til tider imponerte i går frem til han fikk problemer på SS 6 og måtte bryte, men starter i dag og må da sope veien sammen med nevnte Nobre og et par førere til, for det tar noen biler før veien blir bra og kjøre på. Dagens første etappe er SS13 Ibarilla og er 29,9 km lang og Latvala fortsetter der han slapp i går og vinner foran Hirvonen +5.3 med Loeb på tredje plass nesten 8 sekunder etter, mens Solberg klokker inn 9,8 sekunder bak sin teamkompis. Tänak er 21,7 bak og Østberg, som mister sin tredje plass til Latvala, er halv minuttet bak på den etappen.

Etappe 14 er det Loeb som vinner foran Latval og Hirvonen respektiv 5,5 og 9,5 sekunder bak. Det blir 26 sekunder til Østberg og 32,5 til Solberg og Østberg klarer fortsatt å holde seg foran landsmannen selv om det bare er 9 sekunder ned til Petter. Etappe 15 blir dramatisk for Latvala som får problemer og taper 49 sekunder til vinneren av etappen etter at han ødelegger venstre framhjul. Loeb vinner sin andre etappe for dagen, foran Solberg +2.3, og Hirvonen +3,5. Novikov imponerer med 4. beste tid på etappen og 7. plass sammenlagt. Han slår Østberg som kommer nummer 5 på etappen, 16.4 bak Loeb. Petter tar nå 3. plassen i sammendraget foran Latvala, mens Østberg detter ned til 5. plass. Cirtoen ser ut til kunne ta dobbel seier om de holder seg unna trøbbel.

SS16 og SS17 vinnes begge av Latvala som har vært outstanding i dag og tatt innpå teten hele tiden untatt da han hadde problemer på SS15. Det er nå for langt frem til teten, men uten flere uhell vil han kunne ta 3.plassen foran Petter. Det er fortsatt mange mil igjen av dette rallyet så ting kan skje. Nest best på SS16 er Loeb +5.4 sekunder etter Latvala men 7 sekunder foran Hirvonen som nå virker so har resignert med tanke på seier. Bak Hirvonen kommer Petter med 15.3 sekunder dårligere tid enn Latvala. Østberg kjører inn til 5. plass på etappen og er 23.4 sekunder bak. På SS17 er det Petter Solberg som havner bak Latvala, men er bare 3.8 sekunder etter og Loeb +  6.2, Hirvonen +12.2, Østberg +12.3 og Tänak +14.9 følger på plassen etter. Nå er det 2 korte etapper i Leon som venter før SS17 kjøres om igjen som SS20. I morgen skal det avgjøres og resultatlista er slik før 3 siste etappene i natt og morgendagens kjøring:
1. Loeb
2. Hirvonen + 34.7
3. Latvala + 2.03.6
4. Solberg + 2.19.7
5. Østberg + 2.41.1
6. Tänak + 4.14.1
7. Novikov + 4.35.0
8. Al-Attiyah + 5.54.0
9. Araujo + 9.54.0
10. Atkinson + 11.22.7

Atkinson har fått trøbbel og det er uvisst om han kjører mer i kveld. Synd men vi håper vi kommer til å se mer av han de kommende løpene. Følg med i morgen så vil dere få avslutningen av løpet i Mexico.