Tekst Vegar Bjørge

1. dag av rally Mexico har vært en dramatisk dag og da særlig for Ford sitt fabrikksteam. Allerede på dagens første etappe og rallyets andre, får Petter Solberg store problemer etter en punktering. Han taper 1 minutt til Hirvonen og Latvala som det kun skiller 1 sekund i mellom etter etappe 2. Thierry Neuville åpner dagen med fjerde beste tid og overrasker også på neste etappe hvor han også kjører inn til en imponerende fjerde plass. I teten er det tett mellom toppførerne Hirvonen, Latvala og Loeb, mens Solberg taper 29 sekunder på etappe 3 og ligger allerede 1,30 etter teten. Det var noe annet han hadde i planene da han starte som løpets leder i dag tidlig. På etappe 4 er det Loeb som er raskest foran Latvala, Hirvonen, Petter som har fått opp farta igjen, Neuville og Østberg. Neuville gjør foreløpig sitt beste rally noensinne og ligger som nummer 4 bare 22 sekunder etter løpets leder Latvala.

Etappe 5 gir dramatikk. Løpets leder Latvala får problemer med en front demper og taper 1 minutt og 36 sekunder. Begge Fordene er ute av tetkampen og foreløpig kan det se ut som Citroen førerne skal gjøre opp seg imellom. Det viser seg også at Neuville får en stein kastet i frontruta fra en av tilskuerne. Dette vil få konsekvenser for andre gjennomkjøring hvor etappe 9 blir avlyst. SS5 vinner Loeb foran Hirvonen og Solberg. Østberg blir nummer 4 og når man reiser til serviceplassen i Leon er stillingen som følger: Hirvonen, Loeb +0.6,
Østberg +39.9, Neuville +45.1, Tänak +1.02.5, Novikov + 1.16.7, og først på 7. Petter Solberg + 1.26.8, Latvala + 1.32.8, Atkinson + 1.47.8, og siste poeng plassen har foreløpig Araujo som kjører først i løypa og har ingen fordel av det her i Mexico. Han ligger allerede over 2 minutter etter teten etter 5 etapper.

Etter service er det igjen tur for samme runde som før på dagen og på SS6 er det Latvala som vinner 4,2 foran Loeb med Solberg nye 4 sekunder etter og Hirvonen på fjerde nesten 10 sekunder etter sin landsmann. Loeb tar over teten fra Hirvonen og Østberg ligger fortsatt på en tredje plass etter en femte plass på etappen. For Neuville er det slutt på denne etappen. Synd etter det han har vist. Latvala vinner også SS7 og SS8. Loeb tar en andre og tredje plass på disse etappene mens Hirvonen må ta til takke med tredje og fjerde plass og taper i forhold til Loeb i teten. Petter er nummer 5 på SS7 mens han er andre mann på SS8 bare 1 sekund etter teamkompis Latvala. SS9 blir altså kanselert og før de skal kjøre oppvisnings etapper i Leon, 3 korte etapper, er stillingen slik:
1. Loeb 1.20.01.5
2. Hirvonen + 4,5
3. Østberg + 1,02,1
4. Latvala + 1,19,9
5. Tänak + 1,30,4
6. Solberg + 1,35,8
7. Novikov + 1,48,6
8. Atkinson + 2,39,6
9. Al-Attiyah + 2,56,4
10. Araujo + 3,33,0
Etappene frem til kvelds og nattehvil vil ikke by på de helt store forandringene i teten men noe kan nok skje. Det får du da lese om her i morgen. Du kan også ta en titt i denne artikkelen som forteller om rallyet og dens hovedpersoner. Rally Mexico

Er det noe dere har på hjerte om rallyet så sett det i kommentarfeltet.